10 december 2021

Kleuren kiezen voor je interieur moeilijk? Welnee!

Kleuren kiezen voor je interieur moeilijk? Welnee!

Ik had het zo mooi uitgekozen, de nieuwe kleur voor in mijn huiskamer. Na jarenlang groen, wilde ik nu een neutralere tint. Maar toen mijn nieuwe kleur er eenmaal op zat had ik spijt. Het ‘frisse’ effect dat ik in mijn hoofd had, kwam helemaal niet uit de verf!

Ai, had ik nou maar naar mijn dochter geluisterd. Saai, zei ze, toen ik met de verfpot gebroken wit in mijn handen stond. Ik keek haar aan en haalde mijn schouders op. Ik zuchtte en zei niets. Deze kleur ging het worden, ik wist het zeker. 

Eerlijk gezegd was ik er niet helemaal over uit, maar ik was al drie keer van gedachten veranderd en ik wilde de volgende dag toch echt beginnen met het schilderen van de huiskamer. Na jaren van groen, zouden de muren nu gebroken wit worden. Een neutrale kleur, waar alles bij zou passen. 

Eenmaal met de verfroller in mijn handen sloeg de twijfel toe. Zo’n groot oppervlak, zou dat niet ontzettend eentonig worden? Hoe verder ik kwam, hoe minder ik zag van het frisse effect dat ik in mijn hoofd had. Ik herinnerde me het woord dat mijn dochter had gezegd en stiekem vond ik dat ze gelijk had. Maar ik wilde me natuurlijk niet laten kennen, dus bedacht ik een oplossing. In het zitgedeelte van de huiskamer liet ik het gebroken wit, omdat het daar zorgde voor een licht en rustig geheel. Bij de eettafel, waar de lichtinval heel anders is, koos ik toch een andere kleur… terracotta.

Later die dag kwam mijn dochter verbaasd de huiskamer binnen. ‘Je zou toch….’ Voordat ze haar zin af kon maken riep ik wat ze graag wilde horen: ‘Je had gelijk. Het werd een beetje saai, dus heb ik er nog een kleur bij gedaan.’ Ze glimlachte en plofte neer op de bank. En zo zijn we allebei tevreden met onze nieuwe huiskamer kleuren: gebroken wit en terracotta: een interieur dat helemaal uit de verf komt!

Gepost door Iris Bouwman

Deel deze blog :

Graag persoonlijk advies over jouw kleuren?

Neem een foto mee naar de winkel voor persoonlijk advies!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
10:00
10:00
10:00
10:00
10:00
gesloten

17:30
17:30
17:30
17:30
17:00

Jouw Decokay