laminaat_bij_decokay20200408153650.webp

Laminaat vloeren met houtlook of betonlook

Laminaat is vaak niet van echt hout of steen te onderscheiden, maar heeft wel een gunstiger prijskaartje.

Laminaat is een kunststof vloer, die uit verschillende lagen bestaat. Je hebt de toplaag, de dessin-laag,de HDF-laag (dit is de dikste laag, die de sterkte en stabiliteit garandeert) en tot slot de drager-laag (een melamine-laag die onder meer bol trekken voorkomt).

Dan zijn er nog de realistische nerven en patronen in laminaat. Daarin onderscheiden we; houtnerf, reliëf en natuurgetrouw reliëf. Samen met de groeven, geven deze drie aspecten het laminaat hun levensechte uitstraling.

Soorten groeven die we onderscheiden zijn; V-groef (alsof er echt ruimte tussen de planken zit), U-groef (alsof er echt voegen tussen de stenen elementen zitten) en premium V-groef (alle kanten van de planken hebben een groef, niet alleen de lange kanten). 

Het voordeel van laminaat is dat het sterk is, maar ook een natuurgetrouwe uitstraling heeft. Sommig laminaat is niet van echt hout of steen te onderscheiden, maar het is aanzienlijk beter voor de portemonnee. Bovendien is laminaat heel eenvoudig zelf te leggen. Zeker als je voor de variant kiest met het zogenoemde kliksysteem.

Het moderne laminaat is in veel dessins te krijgen. Van licht tot donker eiken, van berken tot whitewash en van visgraat tot XL-planken. Maar ook in betonlook, in tegel of plank variant. Je kunt laminaat eigenlijk in elke gewenste woonstijl toepassen. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
10:00
10:00
10:00
10:00
10:00
gesloten

17:30
17:30
17:30
17:30
17:00

Jouw Decokay