warme_winter_muren_brave_ground_flexa20201109101803.webp

Met welke kleur of behang krijg je warmte op de muur

Wanden zijn dankbare elementen in huis om je interieur knus en gezellig te maken. Geef ze een kleur, behang ze of creëer met kunst- of fotoverzamelingen een statement. Gebruik warme of natuurlijke tinten voor een extra cozy effect.

Hout geeft een warme uitstraling. Dat geldt voor de vloer, de raambekleding en zeker ook voor de muren. Hoe pas je dat toe? Ooit gedacht aan een houtlook behang? En dat begrip kun je ruim nemen. Van opgestapelde houtblokjes tot behang met bamboestroken en behang waar gebruik is gemaakt van natuurlijke vezelmaterialen. Vaak zit in deze behangsoorten een structuurtje wat een decoratief en knus effect geeft.

Behalve hout kun je met kleur natuurlijk ook een warme uitstraling realiseren. Dat kan met muurverf, behang of een combinatie van die twee. Er zijn veel warme tinten te kiezen. Denk aan aardse kleuren, maar ook roze, gouden of aubergine tonen. Een verrassende mix kan ook een wand met kobaltblauwe verf zijn (een wat koelere kleur) tegenover een wand met behang waar warm oranje de hoofdkleur in is. Durf eens te experimenteren. Wanneer je vooraf een moodboard maakt, kun je al snel goed zien wat wel en wat niet werkt voor een warme sfeer in jouw huis.

De laatste trend in behangland is trouwens Faux Uni; ook wel ‘valse uni’ genoemd. Je denkt dat het één kleur is, maar eigenlijk is het behang opgebouwd uit verschillende nuances en structuurtjes van dezelfde kleurtoon. Hierdoor krijgt het behang bijvoorbeeld zo’n hippe linnenlook. 

Warmte en gezelligheid kan voor jou misschien ook betekenen blij worden van (familie)foto’s of kunstwerken. Dus waarom zou je niet aan de slag gaan op een basic witte muur met kleurrijke foto’s in mooie lijsten! Een lijst van goud of riet staat heel sfeervol. Maak het zo creatief als je wilt, door bijvoorbeeld één warme kleur steeds terug te laten komen in de foto’s of schilderijen. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
10:00
10:00
10:00
10:00
10:00
gesloten

17:30
17:30
17:30
17:30
17:00

Jouw Decokay