interfloor_modern_stone_vinyl20220623100226.webp

PVC en vinyl - gebundelde krachten op de vloer

Net als je denkt dat je alles kent… Na de laminaatvloer won de PVC vloer aan populariteit. Daarop kon ook vinyl niet achterblijven met enorme innovaties. En toen je dacht dat je alles gehad had, was er ineens PVC-vinyl… Een combinatie van beide. Wat is wat?

Ben je ook benieuwd naar alle variaties?

Wij zoeken de vloer die het beste bij je past!

MEER INFO

Wat is een PVC vloer, een vinyl vloer of PVC-vinyl vloer? Het onderscheid is misschien minder interessant dan de gemene deler… ‘Ze zijn een harde - en toch flexibele - noot om te kraken!’ PVC (polyvinylchloride) is het basismateriaal voor drie soorten vloeren: vinyl, PVC en PVC-vinyl.

De charme van een vinyl vloer
Gebruik jij liever de term ‘zeil’ nog gewoon? Gewoon lekker doen. Als je dan maar weet dat het huidige vinyl in niets meer lijkt op wat we dertig jaar geleden in de keuken of hal legden…
 
Met vinyl kun je ware metamorfoses maken. Wat dacht je van een stalen noppenvloer? Of een pikzwarte vloer met granieten glinstering? Je voelt hem al aan.. Je kunt meer met vinyl dan een zwart wit ruitje… Modern, klassiek, industrieel, retro… Vinyl past zich aan.

Weet daarnaast dat het super praktisch is, in de zin dat er water overheen kan vallen, vuil op kan komen en jazeker, je kunt er tegenwoordig met naaldhakken over lopen!

Waarom gaan voor een PVC vloer?
We laten de praktische voordelen eens even niet de boventoon voeren. Natuurlijk is PVC onverwoestbaar, dat weet iedereen. Ook dat het goed (beter dan laminaat) tegen water kan.

Wat minder mensen weten, is de natuurlijke uitstraling die het tegenwoordig heeft. Niet alleen in houtlook, maar juist ook in steen, beton of graniet! En daar wordt het bijzonder interessant om jouw persoonlijke stijl mee te onderstrepen.

Heb jij een ruwe, industriële stijl en is een gietvloer, of echte stenen plavuizen voor jou geen optie, verdiep je dan zeker in de mogelijkheden met PVC vloeren om dit na te bootsen. Doordat PVC zowel in brede, smalle, lange of korte stroken (en tegelvorm) gemaakt wordt, imiteer je niet alleen met het oppervlak, maar ook met de legging. Zo wordt bijvoorbeeld een PVC visgraat vloer ook haaks gelegd.

Het beste van twee werelden - PVC-vinyl
Eerst het belangrijkste… De looks van deze vloer zijn de sterkste overtuiger. Je kunt het namelijk zo gek niet bedenken, of het wordt geleverd in PVC-vinyl. Houtlook, betonlook, graniet-, houten planken en meer.

PVC-vinyl is altijd naadloos. Dat komt door een bijzondere, gepatenteerde rug (in vaktermen meestal backing genoemd). Deze zorgt ervoor dat de vloer zonder ondervloer egaal gelegd kan worden, en niet verlijmd hoeft te worden. Iedereen die ooit een gelijmde vloer moest verwijderen hoeft geen verdere uitleg…

Nog een belangrijke beslisfactor is duurzaamheid. Als íets een milieuvriendelijke vloer is, is het wel de PVC vinyl vloer. De rug is namelijk voor vijfennegentig procent gemaakt van petflessen! (Maar bevat geen weekmakers.) De vloer zorgt er dus voor dat onze plastic afvalbergen slinken, in plaats van dat nieuwe grondstoffen uitgeput worden.

De overeenkomsten en voordelen van een ‘kunststof’ vloer
Of je oog nu valt op een PVC vloer, vinyl vloer of PVC-vinyl, het is een slimme en budgetvriendelijke keuze. Het is altijd goedkoper dan het echte materiaal dat wordt nagebootst. (Maar doet daar niet voor onder qua kracht.)

Voordelen van PVC als basismateriaal:
- krasvast
- slijtvast
- duurzaam
- ideaal voor vloerverwarming
- kan goed tegen vocht
- warmte isolerend
- geluiddempend
- brandvertragend
- naadloos, stroken of tegels
- antislip
- variatie in uiterlijk en stijl

Voor jouw specifieke wensen sluit altijd een bepaald type vloer het beste aan. Maak daarom vooraf een wensenlijstje, zo word je het beste geadviseerd.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag
gesloten
10:00
10:00
10:00
10:00
10:00
gesloten

17:30
17:30
17:30
17:30
17:00

Jouw Decokay